image/svg+xml
image/svg+xml

2023 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Türkiye 4’üncüsüyüz...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “2023 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” töreninde 16 ödül birden alan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Türkiye’de 4’üncü olurken “Engelsiz Üniversite Bayrak” sayısını da 40’a yükseltti.

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen “Engelsiz Üniversiteler Ödülleri”nde 2023 yılı kazananları Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) düzenlenen törenle açıklandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından ilan edilen listede 97 üniversiteden 1.091 başvuru yapıldığı ve 56 üniversitenin 295 bayrak almaya hak kazandığı ifade edildi. “Engelsiz Üniversite ve Erişilebilir Kampüs” anlayışıyla önemli çalışmaların yapıldığı Bartın Üniversitesi (BARÜ) 16 ödüle birden layık görülerek, Türkiye’de 4’üncü olmaya hak kazandı.

“Engelsiz Üniversite Bayrak” sayısı 40’a yükseldi

2023 Yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerinde BARÜ, Mekânda Erişilebilirlik alanında 4 Turuncu Bayrak, Eğitimde Erişilebilirlik 6 Yeşil Bayrak ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlikte ise 6 Mavi Bayrak ödülü almayı başardı.

Mekânda Erişilebilirlik Kategorisinde BARÜ’de Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ile Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Turuncu Bayrak aldı.

Eğitimde Erişilebilirlik Kategorisinde Bartın Orman Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bartın Meslek Yüksekokulu, Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Ulus Meslek Yüksekokulu Yeşil Bayrağın sahibi oldu.

Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Kategorisinde ise İslami İlimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bartın Meslek Yüksekokulu, Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ulus Meslek Yüksekokulu ve Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazandı.         

3 kategoride de ödüle layık görülen BARÜ, aldığı 16 bayrakla birlikte toplam ödül sayını 40’a yükseltti. BARÜ’ye 2021 yılında 8 ve 2022 yılında ise 16 bayrak ödülü verilmişti.

Engelsiz Üniversite yolculuğumuzda sunmuş olduğu desteklerden dolayı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Çelik’e, Engelsiz Üniversite çalışmalarını planlayan ve yürüten Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Nihal Özdemir'e ve Mekanda Erişilebilirlik çalışmalarını planlayan ve yürüten Yapı İşleri Daire Başkanlığı Mimar Gülden Aslan Köse'ye teşekkür ederiz. 

  • 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Eğitimi Gerçekleşti

  • Özel Eğitim Öğretmenlerine Tübitak 4008 Proje hazırlama ve yazma eğitimi verildi.

  • BARÜ ev sahipliğinde “III. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı” gerçekleştirildi

  • Spor Bilimleri Fakültesinde farkındalık eğitimi verildi.

  • 2023 - 2024 Akademik Yılı Güz Dönemi etkinlik planı kapsamında 12-13 Ekim tarihinde oryantasyon etkinliği düzenlendi.

  • 10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası kapsamında, özel gereksinimli çocuğu olan ailelerle etkinlik düzenlendi.

  • 2023 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Türkiye 4’üncüsüyüz...

  • Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında "Öğrenmenin Eğlenceli Yolu: Eğitsel Oyunlar (Otizm ve Oyun)" etkinliği gerçekleştirildi.

  • Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Aile Eğitimi (Otizm Spektrum Bozukluğunda Davranış Yönetimi) düzenlendi.

  • "Aşılamayacak Engel Yoktur " Söyleyişi Etkinliği Düzenlendi