image/svg+xml
image/svg+xml

10-16 Mayıs 2016

10-16 Mayıs 2016 "Engelliler Haftası” kapsamında üniversitemizde çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

10 Mayıs 2016 Salı günü Bartın Umut Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri üniversitemiz Ağdacı kampüsünde misafir edilmiştir. Öğrenciler kampüsü  (kütüphane, mediko-sosyal merkez, derslikler, spor salonu vb.) gezmiş, satranç sahasında Üniversitemiz öğrencileri ve personeli ile birlikte “Engelsiz bir dünya” konulu resimler yapmıştır. Hava şartlarının yağmurlu olması nedeni ile resimler konferans salonumuzun fuaye alanında sergilenmiştir.

Aynı gün içinde uçurtma şenliği düzenlenmiştir. Bartın Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü gönüllü üyelerince yapılan uçurtmalar, Umut Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri ve üniversitemiz öğrencileri tarafından futbol sahasında uçurularak neşeli anlar yaşanmıştır.  

12 Mayıs Perşembe günü Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri tarafından “Goalball ve Oturarak Voleybol”  turnuvası düzenlenmiştir. “Goalball ve Oturarak Voleybol” engelli bireylerin rehabilitasyon süreçlerinde kullanılan spor dalları arasında yer alır.  Bu etkinlik ile sporun bireylerin beden, zihin gelişimlerine sosyal ve psikolojik uyumlarına olumlu etkisi hatırlatılmış, imkân sağlandığında tüm bireylerin spor yapabileceğine dikkat çekilmiştir.

13 Mayıs 2016 Cuma günü “Engelden Başarıya Yaşam Öyküsü” konulu bir konferans düzenlenmiştir. Serebral Palsili Çocuklar Derneği’nde (SERÇEV) gönüllü olarak çalışan Sosyal Hizmetler Uzmanı Nevin Özkan “Serabral palsi nedir? Tanı ve tedavisi nasıl yapılır? Konularında bilgi vermiş ve Serebral Palsili Çocuklar Derneği’nin Türkiye çapında yaptığı çalışmalarından örnekler sunmuştur.  Konuşmacılardan Bilkent Üniversitesi öğrencisi Ekin Karahan ise serabral palsili bir birey olarak sosyal yaşamda ve eğitim sürecinde yaşadığı zorluklardan bahsetmiş, spor yaparak, okuyarak, öğrenerek ve hedefleri doğrultusunda çok çalışarak hayata nasıl bağlandığı konusunda çok etkileyici örnekler sunmuştur. Ayrıca eğitim almak ya da tatil yapmak amacıyla gittiği ülkelerde engellilerle ilgili yapılan çalışmalar konusunda da örnekler sunmuştur.

Konferans öğrencilerimizin müzik dinletisi ile sona ermiştir. Bu güzel ve anlamlı katkıları için Umut Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri ve öğrencilerine, SERÇEV’e, Nevin Özkan’a ve Ekin Karahan’a çok teşekkür ediyoruz.

 

Bartın Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü olarak yaptığımız tüm çalışmalara destek sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a, Rektör Yardımcımız Azize Toper Kaygın’a, etkinliklerin düzenlenmesinde ve başarılı bir şekilde tamamlanmasında yardımcı olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu hocaları ve öğrencileri ile  Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Üyelerine  sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.