“Hayatı Paylaşmaya Engelimiz Yok”

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) “Hayatı Paylaşmaya Engelimiz Yok” temasıyla gerçekleştirilen etkinliklerde özel eğitim öğrencileri, aileleri ve üniversiteliler bir araya geldi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği iş birliğinde “Hayatı Paylaşmaya Engelimiz Yok” temasıyla etkinlikler gerçekleştirildi.

Kutlubey Yerleşkesi Gölet alanında düzenlenen etkinlikler, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Sibel Köstekli’nin açılış konuşması ile başladı.

Etkinlikte konuşan BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, özel eğitim öğrencilerinin akranları ve toplum ile iç içe olarak sosyalleşmesinin kamuoyunda farkındalık oluşturması açısından önemli olduğunu vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinliklerde özel eğitim öğrencileri ile birlikte öğrencilerimiz arasında çuval yarışı, yumurta taşıma, topu en uzağa atma, halat çekme gibi eğitici ve eğlenceli oyunlar oynandı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinden Onur Boran’ın üyesi olduğu Her Telden Müzik Grubunun verdiği mini konser ise büyük beğeni topladı.

Birçok renkli görüntüye sahne olan etkinliklerde, Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği Başkanı Berna Şengül, özel eğitim öğrencileri ve aileleri kendilerini unutmayan üniversite öğrencilerine hassasiyetleri için teşekkür etti.

• Engelsiz Üniversite Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi.