image/svg+xml
image/svg+xml

03 Aralık 2015

03 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında Üniversitemizde çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

03 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerinin teması  “Engelleri sanatla aşmak ve Engelleri sporla aşmak”  olarak belirlendi. “Engelleri sanatla aşmak” kapsamında işitme ve konuşma engelli karikatürist Ertan Ayhan Sertöz davet edildi. Sanatçı engellinin nasıl oluştuğundan, eğitim ve çalışma hayatından söz etti. Karikatür çizmeye nasıl başladığını anlattı ve karikatür alanında Dünya çapında katıldığı sergi ve yarışmalardan söz ederek canlı performans sergiledi. Sanatçı Üniversitemizde eserlerinden oluşan bir sergi açtı.

Ayrıca Üniversitemizin Edebiyat, Eğitim, İslami İlimler Fakülteleri İle Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencilerinin katılımı ile bir panel düzenlendi. Panelde öğrencilerimiz tarafından toplumda, eğitimde, dinde ve sporda engellilerin durumu hakkında sunumlar yapıldı.

“Engelleri sporla aşmak” teması kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencilerimiz tarafından engellilere yönelik spor faaliyetlerinden “oturarak voleybol” ve “goal-ball” turnuvası düzenlendi.

     Türkiye Sakatlar Federasyonu Bartın Şubesi’nin daveti üzerine Bartın’da düzenlenen “03 Aralık Dünya Engelliler Günü”  yürüyüşüne katılım sağlandı.