image/svg+xml
image/svg+xml

Mayıs 2015

Eğitimde Görme Engelli Derneği başkanı Emre Taşgın davet edildi.  Emre Taşgın engellilerin eğitimde ve günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları anlatan bir sunum yaptı. Ayrıca Eğitimde Görme Engelliler Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Emre Taşgın’ın sunumundan sonra Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimiz şiir ve müzik performanslarını sergilediler.

Daha sonra Üniversitemiz konferans salonunun fuaye alanında Doç Dr. Selma Çelikyay’ın danışmanlığında Peyzaj Mimarlığı öğrencilerimiz tarafından hazırlanan «Engelsiz Mekânlar» konulu poster sunumları sergilendi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencilerimiz Eğitim Fakültesi öğrencilerimizin de katılımı ile üniversitemiz spor sahasında GoalBall turnuvası düzenledi.  Goalball;  görme engellilerin sporla rehabilite edilme süreçlerinde kullanılan bir oyundur. Üçer kişilik takımlar halinde ve zilli bir topla oynanır.

Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin katılımı ile “Engelsiz Bir Dünya”  konulu resim etkinliği düzenlendi. Resimler üniversitemizin satranç alanında açık havada yapıldı ve  sonrasında  resimler spor sahasının çevresinde sergilendi.