image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ "Engelsiz Erişim"de 49'uncu Ödülünü Aldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” töreninde aldığı 8 bayrak ve bir nişanla ödül sayısını 49’a yükseltti.

Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” ile bu yıl yaptığı çalışmalarla ödüle layık görülen üniversiteler açıklandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından 76 üniversiteye verilen ödüllerin açıklandığı törende; Bartın Üniversitesi (BARÜ) Mekânda Erişilebilirlik alanında 3 Turuncu Bayrak, Eğitimde Erişilebilirlik 2 Yeşil Bayrak ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlikte ise 3 Mavi Bayrak ödülü almayı başardı.

2024 yılında 8 bayrak ve bir nişan verildi

Mekânda Erişilebilirlik Kategorisinde BARÜ’de Bartın Orman Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Turuncu Bayrak almayı başardı. Eğitimde Erişilebilirlik Kategorisinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Yabancı Diller Yüksekokuluna Yeşil Bayrak verildi. Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Kategorisinde ise Bartın Orman Fakültesi, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazandı. Ayrıca Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programına görme engelliler için yapılan düzenlemeler sonucunda “Engelsiz Program Nişanı” verildi. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Nihal ÖZDEMİR, Koordinatör Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Cansu PARLAK ve Öğr. Gör. Mustafa Mert ÖRNEK ve Bilgisayar İşletmeni Mediha KARAHAN'a katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. 

  • BARÜ "Engelsiz Erişim"de 49'uncu Ödülünü Aldı

  • Özel Gereksinimli Çocuğu Olan Aileler İle Kural Koyma ve Sınır Belirlemeye İlişkin Söyleşi Yapıldı

  • “21 Mart Down Sendromu Farkındalık Eğitimi” Konulu Panel Gerçekleştirildi.

  • Özel Eğitim Öğretmenlerine Tübitak 4008 Proje hazırlama ve yazma eğitimi verildi.

  • BARÜ ev sahipliğinde “III. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı” gerçekleştirildi

  • Spor Bilimleri Fakültesinde farkındalık eğitimi verildi.

  • 2023 - 2024 Akademik Yılı Güz Dönemi etkinlik planı kapsamında 12-13 Ekim tarihinde oryantasyon etkinliği düzenlendi.

  • 10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası kapsamında, özel gereksinimli çocuğu olan ailelerle etkinlik düzenlendi.

  • 2023 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Türkiye 4’üncüsüyüz...

  • Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında "Öğrenmenin Eğlenceli Yolu: Eğitsel Oyunlar (Otizm ve Oyun)" etkinliği gerçekleştirildi.