image/svg+xml
image/svg+xml

"Bartu AKDEMİR'den Gümüş Madalya"

Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, milli sporcu Bartu Akdemir, İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda gümüş madalya almayı başardı.

Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda gençler serbest stilde milli sporcular, 4 gümüş ve 2 bronz madalya aldı. Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Bartu Akdemir’in de yer aldığı müsabakalarda Türkiye, ülke sıralamasında ikinci oldu. Gösterdiği performansla gümüş madalya alarak dünya ikincisi olmayı başaran milli güreşçi Akdemir ise milli takıma önemli bir katkı sundu.


Başarılı sporcu Bartu Akdemir’i tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, elde edilen başarılara azim, istek ve çok çalışarak ulaşıldığını söyledi.


Rektör Uzun, Üniversitemizde 24 farklı branşta 171 milli sporcunun öğrenimlerine devam ettiğini de hatırlatarak “Bartın Üniversitesi olarak Türk sporunun marka değerine katkılar sunacak bir eğitim-öğretim stratejisi uyguluyoruz. Akademik ve idari insan kaynağımızla durmadan çalışıyor ve nitelikli bireyler yetiştirmek için gayret gösteriyoruz. Geriye dönüp baktığımızda pek çok başarıyı görüyor ve bu başarılara yenilerini eklemenin kıvancını yaşıyoruz. ‘Birlikte başarıyoruz’ anlayışla tüm bileşenlerimizle geleceğe yürüyoruz. Bu düşüncelerle elde ettiği başarılardan dolayı öğrencimiz Bartu Akdemir’i tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
 
Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü olarak Bartu Akdemir'i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. 
  • Özel Eğitim Öğretmenlerine Tübitak 4008 Proje hazırlama ve yazma eğitimi verildi.

  • BARÜ ev sahipliğinde “III. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı” gerçekleştirildi

  • Spor Bilimleri Fakültesinde farkındalık eğitimi verildi.

  • 2023 - 2024 Akademik Yılı Güz Dönemi etkinlik planı kapsamında 12-13 Ekim tarihinde oryantasyon etkinliği düzenlendi.

  • 10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası kapsamında, özel gereksinimli çocuğu olan ailelerle etkinlik düzenlendi.

  • 2023 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Türkiye 4’üncüsüyüz...

  • Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında "Öğrenmenin Eğlenceli Yolu: Eğitsel Oyunlar (Otizm ve Oyun)" etkinliği gerçekleştirildi.

  • Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Aile Eğitimi (Otizm Spektrum Bozukluğunda Davranış Yönetimi) düzenlendi.

  • "Aşılamayacak Engel Yoktur " Söyleyişi Etkinliği Düzenlendi

  • Engelsiz Üniversite Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi.