“Engelleri Sanatla Aşmak” Konulu Konferans

Üniversitemizde Dünya Engelliler Günü nedeniyle gerçekleştirilen konferansta, işitme ve konuşma engelli karikatürist ressam Ertan Ayhan Sertöz yetenekleriyle engellerin sanatla aşılabileceğini gösterdi.

Üniversitemizde “Sessiz” Konferans

Üniversitemiz Engeli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından “Engelleri Sanatla Aşmak” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan hayatta aşılamayacak engelin olmadığını belirterek “Çalışmayla insan iradesi üst noktalara ulaşabilmektedir. Bunun çok açık bir örneği olarak karikatürist ressam Ertan Ayhan Sertöz karşımızda duruyor. Dolayısıyla insanoğlu mazeret üretmediği sürece ne olursa olsun çok büyük işler başarabilir.” dedi. Rektör Kaplan engeli bireylerin olduğu ailelere de büyük sorumluluklar düştüğünü kaydederek, “Sanatçımız Ertan Ayhan Sertöz’e ailesi büyük destekler vermiş. Başta çokta iyi olmadığı resim yapma işini desteklemiş. Şimdi karşımızda dünya çapında bir sanatçı varsa babasının, ailesinin destekleriyle oldu. Bu nedenle ailelere engellilerin topluma kazandırılmasında önemli bir yeri var.” diye konuştu.

Yetenekleriyle Herkesi Büyüledi

Karikatürist ressam Sertöz ardından karakalem olarak Rektör Kaplan’ın, Bartın Belediye Başkan Vekili Erol Demirkoparanoğlu ve Eğitim Fakültesi öğrencisi görme engeli Murat Cem Aksöz’ün resmini çizdi. Katılımcıların ilgili bakışları eşliğinde sadece birkaç dakika içinde çalışmalarını tamamlayan ressam Sertöz, büyük alkış aldı. Sertöz Rektör Kaplan’ın resmini potre olarak, Başkan Vekili Demirkopğaranoğlu ve görme engelli öğrenci Aksöz’ün resimlerini ise karikatür olarak çizdi. Resimlerin çizilmesinin ardından Sertöz, Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sert’in tercümanlığıyla yaşadığı mutluluğu aktararak, engelli engelsiz herkese çok çalışması gerektiği öğüdünde bulundu. Etkinlikte “Dünya Engeliler Günü” nedeniyle Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tarafından düzenlenen oturarak voleybol ve goalball turnuvalarında dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Ayrıca konferanstan sonra fuaye alanında karikatürist ressam Sertöz’ün çalışmalarının yer aldığı bir sergi de gerçekleştirildi.