image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz YÖK'ün Mekanda Erişilebilirlik Ödülünü Aldı

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Engelsiz Erişim Ödülleri'nde büyük bir başarı göstererek, 80 üniversiteden yapılan 653 başvuru arasından 8’inci sırada yer almayı başardı. 


Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) “Öğrenci Dostu Yeni YÖK” anlayışıyla, özel yaklaşım gerektiren öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetleriyle birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere rahat katılımlarını sağlamak hedefiyle üniversiteleri teşvik etmeye devam ediyor. Bu kapsamda bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Engelsiz Erişim Ödül Töreni’nde 'Engelsiz Üniversite Bayrakları', 'Engelsiz Program Nişanları' ve 'Engelli Dostu Birey' olmak üzere üç alanda ödüller verildi.

Üniversitemiz, 80 üniversiteden yapılan 653 başvuru arasında ödül alan üniversiteler arasında 8’inci sırada yer almayı başardı. Üniversitemize Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) kategorisinde toplam 6 ödül verildi.

YÖK tarafından yapılan değerlendirmede Kutlubey Yerleşkesi ve burada yer alan Edebiyat, Eğitim, Fen, İslami İlimler, Mühendislik ve Spor Bilimleri Fakültesi engelli öğrencilerin eğitim-öğretim ile sosyal ve kültürel faaliyetleri için uygun şartlarda oluşturulduğu kaydedildi.

Rektör Uzun, Üniversitemizde kaliteli erişebilirlik bağlamında özel yaklaşım gerektiren öğrencilere yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğinin de altını çizerek "Üniversitemizde her alanda olduğu gibi engelsiz bir ekosistem oluşturma konusunda da çalışmalar hız kesmeden devam edecek. Tüm birimlerimizde erişilebilir bir alt yapı oluşturma ve  var olan alt yapının güçlendirilmesi doğrultusunda gayret gösterilecektir. Öğrenci dostu 'Yeni YÖK' anlayışı çerçevesinde özel yaklaşım gerektiren öğrencilerimizin öğrenim ve sosyal hayatlarının kolaylaştırılabilmek için Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenlerinin elinden gelen gayreti göstereceğine olan inancım tamdır." diyerek düşüncelerini ifade etti. 

  • 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Eğitimi Gerçekleşti

  • Özel Eğitim Öğretmenlerine Tübitak 4008 Proje hazırlama ve yazma eğitimi verildi.

  • BARÜ ev sahipliğinde “III. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı” gerçekleştirildi

  • Spor Bilimleri Fakültesinde farkındalık eğitimi verildi.

  • 2023 - 2024 Akademik Yılı Güz Dönemi etkinlik planı kapsamında 12-13 Ekim tarihinde oryantasyon etkinliği düzenlendi.

  • 10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası kapsamında, özel gereksinimli çocuğu olan ailelerle etkinlik düzenlendi.

  • 2023 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Türkiye 4’üncüsüyüz...

  • Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında "Öğrenmenin Eğlenceli Yolu: Eğitsel Oyunlar (Otizm ve Oyun)" etkinliği gerçekleştirildi.

  • Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Aile Eğitimi (Otizm Spektrum Bozukluğunda Davranış Yönetimi) düzenlendi.

  • "Aşılamayacak Engel Yoktur " Söyleyişi Etkinliği Düzenlendi